Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Ayvalık'ta ilginç etkinlere devam…

Ayvalık

Ayvalık'ta bu kez Koşu Balık Ayvalık” etkinliği düzenlendi.

Ayvalık’ta bu kez “Koşu Balık Ayvalık” etkinliği düzenlendi.
Ayvalık Cunda Adasında 380 kişi aynı anda koştu.
Yazdan kalma son güneşli günleri Ege`nin muhteşem atmosferinde koşu ile birleştiren "Koşu Balık Ayvalık" etkinliği Ayvalık`ın Cunda (Alibey) Adası`nda gerçekleştirildi.
Koşuya Türkiye`nin değişik kentlerinden 380 sporcu katıldı.
Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Kaymakamlığı, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün organizasyonunda "Koşu Balık Ayvalık" konsepti ile hazırlanan Cunda Adası`nda gerçekleştirilen "Cunda Trail Runs" koşusunda renkli görüntüler vardı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer`in verdiği start ile 10 ve 16 kilometrelik parkurlarda takım ve bireysel olarak koşuya katılanlar birbirleriyle kıyasıya yarışarak dereceye girebilmek için ter döktüler.
Adeta bir şölen havasında Adaspor Stadı önünden başlayan "Koşu Balık Ayvalık" etkinliği stadın içinde son buldu.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Ülkemizin çeşitli yerlerinden özellikle İstanbul`dan kendini yaşam boyu adamış 380 insanımız koşuya katıldı. Ayvalık`ta böyle bir koşuya aileleriyle birlikte katılarak destek vere yaklaşık bin kişi bugün "Koşu Balık Ayvalık" diye haykırdı” dedi.
Gençer devamında şöyle konuştu: “Koşan insanlarımız Ayvalık`ta yaptığımız Zeytin Çekirdekleri projesine çocuklarımıza yapacağımız eğitime destekte bulunuyorlar. O yüzden çok önemli, kendilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca da böyle bir sosyal içerikli projeye destek verdikleri için de kendilerini kutluyorum.”
Koşuya katılan Türkiye Yürüyüş Milli Takımı sporcusu, Avrupa Şampiyonu Ayvalık Atletizm Kulübü üyesi Şahin Şenoduncu "İlk başta yarışımız bayağı zorluydu, parkurumuz zorluydu. İkinci oldum, asıl branşım yürüyüş. Türkiye rekorlarım bulunmakta. En son Romanya`da birinci olmuştum” diye konuştu.
Ayvalık Belediyesi`nin Sosyal Sorumluluk Projesi olarak hayata geçirdiği "Zeytin Çekirdekleri Projesi"nin 170 kişiden oluşan Cundalı genç ritim atölyesi öğrencileri ile parkurda ve yarış sonunda ritimli müzik ziyafeti sundu. Zeytin Çekirdeklerinin söylediği şarkılar eşliğinde koşuda ter döken sporcular ve aileleri doyasıya eğlendi.
10 ve 16 kilometrelik parkurda yarışmaya katılan ve yaş kategorilerinde dereceye girenler ödüllendirilirken, bayan ve erkekler yaş gruplarında ilk üç koşucuya Salomon firmasından hediye çekinin yanı sıra birinciye 250 TL, İkinciye 200 TL ve Üçüncüye 150 TL ödül verildi.
Ayrıca yapılan çekilişte numaraları çıkan şanslılar 1 adet Revel model bisiklet ve 2 forma ile tişört kazandı.
Bu arada koşuya katılan kadın ve erkekler yaş gruplarında ilk üç koşucuya toplam 48 kupa ile ayrıca Rexona ve diğer sürpriz sponsor ödülleri dağıtıldı.



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı